Ugnsomelett med Kantarellstuvning

Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 5 dl mjölk/grädde
  • 3 msk socker
  • 300 g kantareller
  • 1 st scharlottenlök
  • 1 msk torr sherry
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Soja, för färgens skull

Beskrivning

Omelett

  1. Vispa samman ägg, mjölk och socker ingredienser och töm upp i en ugnsform, gräddas i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills omeletten är fast och har fin färg.

Kantarellstuvning

  1. Smält en klick smör i kastrull och bryn kantarellerna, hacka löken fint och tillsätt tillsammans med sherryn. Strö idealmjöl över och tillsätt grädden, låt småputtra under tiden omeletten är i ugnen.
  2. Salta, peppra och tillsätt några droppar soja.
  3. Ta ut omeletten och töm stuvningen över.