Ugnsomelett med Kantarellstuvning
Antal portioner: 4
Ingredienser
- 5 st ägg
- 5 dl mjölk/grädde
- 3 msk socker
- 300 g kantareller
- 1 st scharlottenlök
- 1 msk torr sherry
- 3 dl vispgrädde
- salt och peppar
- Soja, för färgens skull
Beskrivning
Omelett
- Vispa samman ägg, mjölk och socker ingredienser och töm upp i en ugnsform, gräddas i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills omeletten är fast och har fin färg.
Kantarellstuvning
- Smält en klick smör i kastrull och bryn kantarellerna, hacka löken fint och tillsätt tillsammans med sherryn. Strö idealmjöl över och tillsätt grädden, låt småputtra under tiden omeletten är i ugnen.
- Salta, peppra och tillsätt några droppar soja.
- Ta ut omeletten och töm stuvningen över.