Provencalska ägg

Antal portioner: 3-4

Ingredienser

  • 100-150 g Rökt skinka
  • 100-150 g Ost, t ex herrgårdsost
  • 8 st Ägg
  • 1,5-2 dl Vispgrädde
  • 2-3 msk Fransk senap
  • Persilja, grovhackad

Beskrivning

  1. Bottna en smord ugnssäker form med dubbelvikta skinkskivor. Skiva osten och lägg den i ett lager ovanpå. Knäck äggen försiktigt, ett i taget, och häll dem ovanpå osten.
  2. Sätt in formen i 225 gr ugnsvärme och låt äggen stelna en aning. Blanda grädden och senapen och häll blandningen på och mellan äggen. Låt formen stå i ugnen ytterligare ca 5 minuter. Strö över persiljan.
  3. Servera med grönsallad och tomater, smaksatt med salt och några droppar citronsaft.