Lax- och sötpotatispytt med sweet chili och pocherat ägg

Antal portioner: 4 port

Ingredienser

  • 800 g laxfilè
  • 400 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 400 g lök
  • 400 g zucchini
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt och nymald peppar
  • 4 st pocherade ägg
  • sweet chilisås
  • olja eller smör till stekning

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 150C. Skala potatis, sötpotatis, lök och zucchinini 1-2 cm kuber. Grovhacka löken. Tärna laxen i 2-3 cm kuber.
  2. Stek varje ingrediens för sig och lägg på ett ugnsfast fat i följande ordning: lök, sötpotatis, potatis, zucchini,lax.
  3. Smaka av, blanda allt noga och håll varmt. Placera de pocherade äggen ovanpå pytten. Garnera med gräslöken och servera med sweet chili.