Lax- och sötpotatispytt med sweet chili och pocherat ägg
Antal portioner: 4 port
Ingredienser
- 800 g laxfilè
- 400 g sötpotatis
- 250 g potatis
- 400 g lök
- 400 g zucchini
- 1 dl finskuren gräslök
- salt och nymald peppar
- 4 st pocherade ägg
- sweet chilisås
- olja eller smör till stekning
Beskrivning
- Sätt ugnen på 150C. Skala potatis, sötpotatis, lök och zucchinini 1-2 cm kuber. Grovhacka löken. Tärna laxen i 2-3 cm kuber.
- Stek varje ingrediens för sig och lägg på ett ugnsfast fat i följande ordning: lök, sötpotatis, potatis, zucchini,lax.
- Smaka av, blanda allt noga och håll varmt. Placera de pocherade äggen ovanpå pytten. Garnera med gräslöken och servera med sweet chili.