Apelsinkaka
Antal portioner: 12 bitar
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 3,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 st äggulor
- 6 st äggvitor
- 0,5 dl färskpressad apelsinjuice
- 1 msk rivet apelsinskal
Beskrivning
- Värm ugnen till 160°grader. Blanda mjöl med bakpulver, 2,5 dl socker och salt.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar, vispa ner resten av sockret och fortsätt vispa till blanka toppar.
- Gör nu en grop i mitten av mjölblandningen och lägg i äggulorna, juicen, apelsinskalet och vaniljsockret. Blanda samman ordentligt. Vänd ner 1/4 av äggvitorna i blandningen, därefter resten av vitorna.
- Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 50-60 minuter, kolla med sticka om kakan är klar. Vänd upp och ner på formen och låt svalna.