Apelsinkaka

Antal portioner: 12 bitar

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 st äggulor
  • 6 st äggvitor
  • 0,5 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk rivet apelsinskal

Beskrivning

  1. Värm ugnen till 160°grader. Blanda mjöl med bakpulver, 2,5 dl socker och salt.
  2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, vispa ner resten av sockret och fortsätt vispa till blanka toppar.
  3. Gör nu en grop i mitten av mjölblandningen och lägg i äggulorna, juicen, apelsinskalet och vaniljsockret. Blanda samman ordentligt. Vänd ner 1/4 av äggvitorna i blandningen, därefter resten av vitorna.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 50-60 minuter, kolla med sticka om kakan är klar. Vänd upp och ner på formen och låt svalna.