Avocado-, ägg- och fänkålsallad

Antal portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 4 st avocado
  • 2 st fänkålsstånd
  • 1 st rödlök
  • 2 msk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • Saften av en halv citron
  • Salt & nymalen peppar
  • Tabasco
  • 100 g äppelkapris

Beskrivning

  1. Koka äggen. Rensa och skiva fänkålen. Dela avocadon, tag ur kärnan och skrapa ur köttet med en sked. Skala och skiva rödlöken.
  2. Lägg allt i en bunke och blanda med citronsaften, olivoljan och yoghurten. Salta, peppra och stänk i tabasco efter smak.
  3. Dela äggen i klyftor och lägg dem ovanpå salladen, servera med äppelkapris.
  4. Den här salladen är extra god som tillbehör till grillat.