Äggröra med laxrom och gurksallad

Antal portioner: 6 personer

Ingredienser

  • 12 st ägg
  • 120 g laxrom
  • 50 g smör
  • salt och nymald vitpeppar
  • dill för dekoration
  • 1 st gurka
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 msk senap
  • salt och peppar

Beskrivning

  1. Börja med gurksalladen. Skala gurkan, halvera på längden och skär i ca 2 cm bitar. Lägg gurkan i en bunke och blanda samman med resten av ingredienserna.
  2. Vispa samman äggen med lite salt och peppar.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i äggblandningen. Låt sjuda på mycket låg värme under 40-50 minuter. Rör då och då tills äggröran börjar tjockna. Sedan rör du hella tiden tills den börjar stelna. Tag bort från värmen. Det här blir en äggröra som är tjockare i konsistensen och mörkare till färgen än vanlig äggröra. Servera direkt, gärna på en stekt skiva bröd. Toppa med laxrom och dill.