Äggröra med laxrom och gurksallad
Antal portioner: 6 personer
Ingredienser
- 12 st ägg
- 120 g laxrom
- 50 g smör
- salt och nymald vitpeppar
- dill för dekoration
- 1 st gurka
- 1 dl gräddfil
- 1 dl finskuren gräslök
- 1 msk senap
- salt och peppar
Beskrivning
- Börja med gurksalladen. Skala gurkan, halvera på längden och skär i ca 2 cm bitar. Lägg gurkan i en bunke och blanda samman med resten av ingredienserna.
- Vispa samman äggen med lite salt och peppar.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i äggblandningen. Låt sjuda på mycket låg värme under 40-50 minuter. Rör då och då tills äggröran börjar tjockna. Sedan rör du hella tiden tills den börjar stelna. Tag bort från värmen. Det här blir en äggröra som är tjockare i konsistensen och mörkare till färgen än vanlig äggröra. Servera direkt, gärna på en stekt skiva bröd. Toppa med laxrom och dill.