Pelle & Lisa / Norrlandsägg övertar packning och distribution från Yttertavle Ägg

11 december 2018

Fr.o.m. v 49 kommer Norrlandsägg AB att överta äggpackning och försäljning av ägg från Yttertavle Ägg i Umeå. Paketering och försäljning kommer att skötas från Norrlandsäggs anläggning i Valne utanför Östersund.

Johnny o Eva Löfgren kommer att, efter 30 år i ägg branschen, göra ett generations skifte till deras dotter Emelie som kommer att fortsätta att driva äggproduktionen vidare när Norrlands Ägg har övertagit packning och försäljning av äggen. Vi har hittat en bra lösning tillsammans med Norrlandsägg, som innebär att vi fortsätter äggproduktionen men lämnar över säljansvaret till Norrlandsägg. Vårt varumärke Yttertavle ÄGG kommer att finnas i Norrlandsäggs sortiment säger Johnny Löfgren.

För Norrlandsägg i Valne innebär förändringen en ökad volym och ett bättre utnyttjande av packeri och försäljningsorganisation. En effektivare logistik tillsammans med storleksfördelar förbättrar betalningsförmågan till producent och det gynnar Norrländsk äggproduktion på sikt säger Ulf Hallberg vd på Norrlandsägg.