13 oktober 2016
För drygt tre veckor sedan (19 sept.) lämnade Livsmedelsverket, Pontus Elvingsson information till branschföreningen Svenska Ägg om att förhöjda värden av dioxin och PCB uppmätts i ekologiska ägg som provtagits av Livsmedelsverket. Efter att Svenska Ägg fått informationen har ett intensivt arbete pågått för att spåra orsakerna till de höga värdena. F.n. tror man att orsaken kan vara att ekologiska hönor får fiskmjöl i sitt foder. Orsaken till detta är i sin tur att ekologiska hönor inte får äta meteonin, som är ett protein som tillsätts i fodret till övriga värphöns. Proverna som nu visat på förhöjda värden har hämtats... View Article
15 augusti 2012
Vi har nu två tävlingar i butik där man kan vinna biljetter för 2 till Tomas Ledin i Stockholm, samt en årsförbrukning med ägg. Tävlingen avslutat: vinnaren blev Eira Kunze Nilsson som kan ta med sig en vän och se på tomas Ledin.
15 maj 2012
EM-pallen med ägg finns snart i din butik. Vi hejar på Sverige!!!
22 mars 2012
Som ett led i företagets miljöarbete byter nu Pelle & Lisa från el till pellets i produktion och värme för att minska utsläppen av CO₂. Pelle & Lisa bygger tillsammans med Jämtkraft en pelletseldning i företagets packeri i Valne. Som ett led i vårt miljöarbete har vi utrett möjligheten att ersätta elbaserad energi med pelletseldning. Utredningen visar att uppvärmning och äggtvätt lika gärna kan ske med bioenergi, säger Pelle Sallin, vd för Pelle & Lisa . Investeringen är en logisk följd av stigande elpriser och ökande volymer ägg till Norrlandsmarknaden. Företaget, som 2009 investerat i större lokaler och ny maskinell... View Article
30 december 2011
Snart kommer äggavdelningarna att lysa upp i vintermörkret.
7 november 2011
Detta beror på att våra ägg är väldigt färska. Om du vet att du skall skala äggen, förvara äggen i rumstemperatur och äggen blir lättskalade efter 1-2 dagar och kvalitèn försämras inte.
28 oktober 2011
Nu finns vår Halloween äggpall till försäljning i butiker.
10 oktober 2011
Nu har våra butikskunder varit hos oss och lärt sig allt om ägg. Vi visade vårt packeri, våra hönshus, skillnaden mellan tvättade och otvättade ägg.Vi åt lunch på Wången wärdshus. Vi avslutade dagen med att titta på älgar på Moose Garden.