Pelle & Lisa / Norrlandsägg / Yttertavle ägg

Pelle & Lisa och Norrlandsägg är två aktörer som funnits på den norrländska marknaden sedan mer än 40 år. KG:s Ägg som var ensam ägare av Norrlandsägg fram till 2015 tog initiativet till sammanslagningen av de två företagen. Pelle & Lisa startades av Pelle och Lisa Sallin och blev som familjeägt företag en viktig aktör på den norrländska marknaden. Norrlandsägg, som har varit ett producentkooperativt företag med ursprung i Västerbotten, slogs samman med Pelle & Lisa 2015. Tillsammans utgör företagen nu den ledande aktören på den norrländska marknaden.

1 Dec 2018 har Norrlandsägg börjat att packa Yttertavleägg. De tidigare ägarna ville trappa ner på arbetet och deras dotter Emelie kommer fortsatt att bedriva äggproduktionen och leverera äggen till Norrlandsägg.

Företaget Norrlandsägg har idag 9 äggproducenter som levererar sina ägg till packeriet. Tillsammans har producenterna 300 000 värphöns. Produktionen kommer från besättningar med frigående hönor och hönor i ekologisk produktion.

Till packeriet i Valne, Jämtland kommer varje vecka ca 90 ton ägg som tvättas, kvalitetkontrolleras, förpackas och distribueras till butiker i Norrland. Från de närmast belägna stallarna hämtas äggen med egen bil och övriga producenters ägg med inlejda bilar.

Pelle&Lisa / Norrlandsägg - Rena ägg

Rena & tvättade ägg i din kyl

Vi tvättar våra ägg för att bakterier och damm avlägsnas effektivt vilket ger en förbättrad livsmedelshygien.

Läs mer om tvättade ägg

Äggets dag den 9/10

Ägg är det perfekta livsmedlet och firas världen över.

Läs mer om Äggets dag

Tävling avgjord

Äggräknartävlingen på Ica Vallhalla är avgjord.

Se vinnaren